به گزارش مجاهدت از گروه سایر رسانههای دفاعپرس، نبرد سه روزه رژیم صهیونیستی و جنبش جهاد اسلامی فلسطین اگر چه به شهادت ۴۶ تن از مردم بیگناه و نیروهای نظامی این کشور انجامید، اما از توان موشکی چشمگیر این گروه پرده برداشت. این واقعه نشان داد که تنها راه آتش بس و عقب نشینی صهیونیست ها، پاسخ کوبنده و قدرت موشکی است چرا که در عرض تنها سه روز گروههای مقاومت موفق به شلیک حدود ۱۰۰۰ راکت به سمت سرزمینهای اشغالی شدند.
توئیت «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه «رای الیوم» در این زمینه جالب توجه بود که نوشت: پاسخ گروههای غزه به تجاوز (رژیم صهیونیستی) آغاز شد و موشکهای هوشمند و نقطه زن از مخفیگاههای خود خارج خواهد شد تا شهرهای بزرگ اشغالی را هدف قرار دهد. فرودگاهها بسته خواهد شد و شش میلیون نفر به پناهگاهها فرستاده خواهند شد و این مشابه همان اتفاقی است که در عملیات سیف القدس افتاد.
بنابراین، حملات موشکی گروههای مقاومت در روزهای اخیر، یادآور عملیات «سیف القدس» در خرداد ۱۴۰۰ بود که در جریان آن، حجم انبوه شلیک راکتها و موشکها از سوی باریکه غزه به سمت اراضی اشغالی شلیک شد به طوری که شمار آن در سه روز نخست جنگ به بیش از ۱۵۰۰ راکت و موشک میرسید.
جنس واکنش گروههای مقاومت اگر چه از همان جنس کنش رژیم صهیونیستی بود و موشک را با موشک پاسخ دادند، اما شدت حملات موشکی به فلسطین اشغالی به حدی بود که عجز و ناکارآمدی سامانه پدافندی «گنبد آهنین» را بار دیگر برملا ساخت.
گروه جهاد اسلامی در سه روز نخست درگیری ۵۸۰ راکت را به سمت رژیم صهیونیستی شلیک کرد. سران تل آویو و رسانههای وابسته به آنها سعی در ناچیز جلوه دادن خسارات و تلفات ناشی از حملات موشکی را دارند و ادعا میکنند که گنبد آهنین، ۹۷ درصد از راکتها را رهگیری و منهدم کرده است.
واقعیت، اما چیز دیگری را نشان میدهد و رسانههای فلسطینی به نقل از برخی مقامات ارتش رژیم صهیونیستی در همان آغاز جنگ نوشتند که ۸۰ موشک از غزه شلیک شده است که ۴۶ فروند از آن به فلسطین اشغالی رسیده و تنها ۳۳ موشک رهگیری شده است.
چرا گنبد آهنین برخلاف تبلیغات، ناکارآمد است؟
در جریان نبرد بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، گنبد آهنین برای چندمین بار متوالی ناکارآمدی خود را در برابر موشکهای مقاومت ثابت کرده است؛ موضوعی که همواره به نگرانی و هراس صهیونیستها دامن میزند.
تجربه این جنگ و نبردهای قبلی گویای این واقعیت است که گنبد آهنین، توان مقابله با موشکهای نقطه زن حزب الله و مقاومت فلسطین را ندارد؛ موضوعی که در ۳۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ نیز اتفاق افتاد و حدود ۹۰ درصد از راکتها و موشکهای مقاومت فلسطین در جنگ ۱۲ روزه به مراکز نظامی و اقتصادی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی برخورد کرد.
در ارتباط با دلایل ناکارآمدی و نقاط ضعف عملکرد گنبد آهنین باید به موارد ذیل اشاره کرد:
۱. تعداد سامانههای موجود، توانایی پوشش تمامی سرزمینهای اشغالی را نداشته و لذا در صورت بروز جنگ چند جبههای، این سامانه قادر به پاسخگویی در مقابل حملات راکتی و موشکی نبوده و دفاع هوایی ارتفاع پست رژیم به شدت آسیب پذیر خواهد بود.
۲. این سامانه قادر به رهگیری موشکها و راکتهایی را که از فاصله کمتر از ۴ کیلومتر شلیک میشوند به دلیل نبودن زمان کافی برای کشف و رهگیری هدف ندارد و گسترش لانچرهای پرتاب موشک مقاومت در این فاصله یک تهدید جدی برای این سامانه محسوب میشود.
۳. سامانه گنبد آهنین اهدافی که دارای سرعت بالا بوده و زمان پرواز آنها کمتر از ۲۸ ثانیه باشد را نیز نمیتواند رهگیری کند.
۴. یکی از نقاط ضعف این سامانه، عدم توانایی مقابله با حجم انبوهی از شلیک هاست؛ موضوعی که گروههای مقاومت نیز به آن پی بردهاند و یکی از دلایل شلیک راکت از سوی این گروهها در حجم بالا نیز به همین دلیل است.
۵. قیمت بالای موشکهای تمیر سامانه گنبد آهنین در مقابل قیمت پایین راکتهای گروههای مقاومت امری است که هزینه نبرد برای صهیونیستها را به شدت بالا خواهد برد. بر اساس اطلاعات منتشر شده، هر موشک «تمیر» گنبد آهنین بین ۴۰ تا ۱۰۰ هزار دلار قیمت دارد. این در صورتی است که قیمت هر راکت گروههای فلسطینی بین هزار تا ۵ هزار دلار است.
با نگاهی به راکتهای استفاده شده در جنگهای اخیر به این نکته پی میبریم که گروههای فلسطینی از راکتهایی استفاده میکنند که علاوه بر برد و حجم تخریب بهتر، از سرعت و دقت بالاتری نیز برخوردار هستند و همین موضوع، کار سامانه گنبد آهنین را به مراتب نسبت به گذشته سختتر کرده است.
در همین ارتباط چندی پیش «یورام یووال» رئیس مؤسسه تحقیقات دانشگاه حیفا رژیم صهیونیستی، در مقالهای در «یدیعوت آحارونوت» درباره خطر توهم امنیت مطلق که توسط گنبدهای آهنین شکل گرفته نوشت و درآن با طرح سوالی میپرسد که «آیا گنبد آهنین و دفاعهای تکنولوژیک میتوانند از جامعه اسرائیل محافظت کنند؟» وی میدهد: باید پذیرفت که هیچ سیستم دفاعی با فناوری پیشرفته نمیتواند امنیت مطلق را تامین کند، حتی اگر سیاستمداران صهیونیستی بار دیگر سعی کنند که خلاف این را به مردم اسرائیل ثابت کنند، اما بی فایده و خطرناک خواهد بود.
دلایل هراس صهیونیستها
۱. توان بالای نظامی جهاد اسلامی
ریختن صدها موشک بر سر صهیونیست ها، صرفنظر از اینکه چندت مورد آن رهگیری و منهدم شد، از توان فزاینده موشکی و عزم جدی گروههای مقاومت در برخورد با رژیم حکایت میکرد. جنبش جهاد اسلامی طی بیش از ۲۰ سال گذشته به ویژه از زمان آغاز انتفاضه الاقصی در سال ۲۰۰۰ نشان داده که روز به روز بر قدرت نظامیاش افزوده شده است؛ مسئلهای که صهیونیستها را به خشم آورده و بر آن داشته تا به تضعیف قدرت نظامی جهاد اسلامی مبادرت ورزند.
الف. موشکهای با سرعت، دقت و تخریب بالا
توانمندیهای سخت نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین مجموعه توانمندیهایی است که به عنوان سلاحهای گروهانهای «قدس»، مورد استفاده قرار میگیرند و شامل موشکهای زمین به زمین، کوتاه برد و میان برد و هواپیماهای بدون سرنشین میشوند.
جنبش جهاد اسلامی اولین جنبش فلسطینی است که اوایل قرن ۲۱ میلادی به موشکهای «گراد» دست یافت. در حال حاضر این جنبش علاوه بر اینکه به خمپاره اندازهای متعدد و پرتابگرهای کاتیوشا مجهز است، از موشکهای میان برد متعددی نیز برخوردار است.
به غیر از کاتیوشا و خمپاره اندازها- که برای شلیک به عمق تا ۱۰ کیلومتر مورد استفاده قرار میگیرند- مهمترین موشکهای گردانهای «قدس» به قرار زیر است:
موشک گراد: این موشکها اولین بار از خارج فلسطین به دست رزمندگان جهاد اسلامی رسید. دارای کلاهک انفجاری ۲۰ کیلوگرمی است و برد آن تا شعاع ۴۰ کیلومتری را پوشش میدهد.
موشک بدر ۳: این موشک میان برد تا شعاع ۱۶۰ کیلومتر را پوشش میدهد و دارای کلاهک انفجاری ۲۵۰ کیلوگرمی است.
موشک قاسم: این موشک کوتاه برد تا شعاع ۱۰ کیلومتری را پوشش میدهد یک موشک تاکتیکی است که با کلاهک انفجاری ۴۰۰ کیلوگرمی اش، قدرت تخریبی بالایی دارد.
موشکهای براق ۷۰، ۱۰۰ و ۱۲۰: پیشرفتهترین نسخه این موشک همان نوع ۱۲۰ آن است که با کلاهک ۳۰۰ کیلوگرمی اش، شعاع ۱۲۰ کیلومتری را پوشش میدهد.
جنبش جهاد اسلامی طی درگیریهای اخیر اعلام کرد هنوز از موشکهای با برد بیشتر خود بهره نگرفته است و این نشان میدهد این جنبش موشکهایی را در اختیار دارد که هنوز از آنها رونمایی نکرده است.
ب. هواپیماهای بدون سرنشین
گروههای مقاومت فلسطینی از جمله جنبش جهاد اسلامی طی یک دهه گذشته از هواپیماهای بدون سرنشین نیز بهره گرفته اند. جنبش جهاد اسلامی طی روز جهانی قدس اخیر در اردیبهشت ۱۴۰۱ از پهپاد اطلاعاتی و هجومی خود رونمایی کرد. این پهپاد «جنین» نام دارد. براساس اعلام جنبش جهاد اسلامی این پهپاد از قدرت هجومی برخوردار است و در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۹ علیه یک اتومبیل نظامی ارتش رژیم صهیونیستی عملیات نظامی انجام داده، به سلامت به محل استقرار خود بازگشته است.
۲. سرایا القدس
گردانهای قدس که از آن تحت عنوان «سرایا القدس» نام برده میشود، مجموعهای متشکل از تعداد نامعینی نیروی نظامی است که از بر اساس برآورد منابع مختلف، تعداد نیروهای نظامی آن بین ۸ تا ۱۴ هزار نفر تخمین زده میشود. براساس رزمایش نظامی که در اردیبهشت ۱۴۰۱ در نوار غزه انجام شد این نیروها متشکل از سه واحد پیاده، تک تیرانداز و واحد موشکی است.
علاوه بر اینها شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به طور مخفی در کرانه باختری نیز فعال است و رزمندگان گردانهای قدس در کرانه باختری به طور پنهانی علیه رژیم صهیونیستی فعالیت میکنند. جدیترین ضرباتی که طی دو دهه اخیر در کرانه باختری به رژیم صهیونیستی وارد شده، از سوی رزمندگان سرایا القدس بوده است.
نقطه اصلی تمرکز این گروهانها در کرانه باختری در منطقه «جنین» است که طی سالهای اخیر مورد تهاجم جدی رژیم صهیونیستی قرار گرفته است و حمله رژیم صهیونیستی به این منطقه دلیل اصلی آغاز درگیریهای چند روز پیش در نوار غزه بوده است.
از نگاه کارشناسان، سرایا القدس به عنوان شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی با برخورداری از حدود۲۰ هزار موشک و ۱۰ هزار نیرو، اینک به کابوسی هولناک برای سران رژیم صهیونیستی تبدیل شده و خواب را از چشمان آنان ربوده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ۹۱۱
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است