نماد سایت مجاهدت

مزار شهدای گمنام وعده‌گاه حزب‌الله است

مزار شهدای گمنام وعده‌گاه حزب‌الله است


به گزارش مجاهدت از خبرنگار دفاع‌پرس از مشهد، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلی‌زاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی، با حضور در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار شهرستان جدیدالتاسیس «زبرخان» طی سخنانی ضمن اشاره به سومین سالگرد شهادت حاج «قاسم سلیمانی» اظهار داشت: حقیقتاً باید از این ایام‌الله‌ها تذکر، رهنمود و دستور کار دریافت کنیم؛ چراکه در قرآن کریم به مومنین و اولیای دین یادآور می‌شود که پیامبران الهی ماموریت دارند تا به ایام‌الله تذکر دهند و ضمن یادآوری این روزها و برشماری نعمت‌ها از دستاوردها بگویند.

سردار یوسفعلی‌زاده با اشاره به تحولات صورت گرفته در سال‌های اخیر در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: این اداره به لحاظ ساختاری طوری است که متمرکز در مرکز استان است و در شهرستان‌ها گسترش رده‌ای ندارد. چهار سال قبل که من در این اداره مستقر شدم یکی از برنامه‌های تحولی مدنظرم؛ تکیه بر تجارب و شناختی بود که از عمق اجتماعی پیشکسوتان دفاع مقدس استان داشتم و بر همین اساس؛ تصمیم گرفتیم عمق سازمانی خود را با تکیه بر این افراد و همچنین داوطلبان بسیجی، ارزشی و دفاع مقدسی دنبال کنیم.

وی در تشریح فعالیت‌های دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در شهرستان‌های استان افزود: امروز؛ بلااستثنا در تمامی ۳۳ شهرستان خراسان رضوی این دفاتر دایر هستند که حقیقتا این مطلب؛ یک فرصت و ظرفیت بی‌نظیری را ایجاد کرده ‌و ما گام‌های بسیار بلندی را در سایه این کار توانسته‌ایم برداریم. در حال حاضر و بحمدالله بیش از ۳۰۰ نفر پیشکسوت و جوان آتش به اختیار به صورت داوطلبانه در سطح استان و شهرهای مختلف مشغول به حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در محدوده خود هستند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی با بیان اینکه ماموریت مشخص دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در شهرستان‌ها بیشتر یک ماموریت ستادی است تا اجرایی، در تکمیل صحبت‌های خود تأکید کرد: وقتی که کاری را به یک فرد دواطلب می‌سپارند که بدون عِده و عُده است چنین فردی بیشتر مسئولیت نظارتی و پیگیری دارد و نه اجرا. سازمان‌ها یا اداراتی مثل سپاه پاسداران، شهرداری‌ها، ادارات آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های اداری؛ دارای بودجه، نفرات، تجهیزات و ماموریت اجرایی هستند اما در دفتری که یک پیشکسوت داوطلب بسیجی از وقت و امکان خودش هزینه می‌کند تا کاری را انجام دهد نمی‌تواند مثل یک دستگاه اجرایی عمل کند.

این ‌مسئول افزود: چنین فردی بیشتر پرچم‌دار و جلودار است و عده و عُده‌اش همین دستگاه‌ها و ساختارهای مستقر در شهرستان هستند که پای کار می‌آیند. البته در کنار این ماموریت؛ از ظرفیت این پیشکسوتان و سایر عزیزانی که در این دفاتر تجمع می‌کنند کاری نیز بربیاید دریغی نیست.

وی با اشاره به اینکه ماموریت حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس؛ یک ماموریت به جا مانده از همه شهیدان و مجاهدان است، یادآور شد: این مهم؛ مسئولیت و تکلیف شرعی و انقلابی همه کسانی ست که در سایه‌سار امنیت و این نظام مقدس مشغول به زندگی هستند. کسی نمی‌تواند ادعا کند و بگوید در این خصوص کار یا وظیفه‌ای ندارد چراکه هرکس در هر کاری که قرار دارد مدیون شهیدان است.

سردار یوسفعلی‌زاده در تشریح ماموریت دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در شهرستان‌های خراسان رضوی یادآور شد: در راستای ماموریتی که از دفاتر شهرستانی انتظار داریم؛ سه ماموریت ستادی مدنظر هست؛ نخست، عمل به ساختار شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در شهرستانهای استان. این شورا در شهرستان‌ها با اعضای حقیقی و حقوقی نزدیک به ۲۰ نفر هستند. اعضای حقوقی شامل مسئولان شهرستان‌ها با محوریت فرمانداران است و اعضای حقیقی نیز شامل پیشکسوتان و برخی از خانواده‌های شهدا می‌شود. این شورا بستر هماهنگی و نهاد تقویت‌کننده این حرکت هست.

وی در تشریح وظیفه دوم دفاتر نمایندگی حفظ آثار در شهرستان‌ها بیان داشت: طی دو سال اخیر، ستادی تحت عنوان «ستاد گرامیداشت مناسبت‌های دفاع مقدس و مقاومت» ایجاد و ابلاغ شده است. در این ستاد برای بزرگداشت روزهای مهم برنامه ریزی می‌شود؛ مانند روز ۱۳ دی ماه؛ سالروز شهادت سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» که روز جهانی مقاومت نام گرفته است. بر حسب ابلاغ سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و تاکیدی که سلسه مراتب سپاه در این خصوص داشته است؛ دبیری «ستاد گرامیداشت مناسبت‌های دفاع مقدس و مقاومت» بر عهده فرماندهان نواحی مقاومت بسیج در شهرستان‌ها ست و در مرکز استان؛ دبیرخانه این ستاد در اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس استان قرار دارد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی همچنین وظیفه سوم دفاتر نمایندگی حفظ آثار در شهرستان‌ها را پیگیری برنامه‌های هیئت امنای شهدای گمنام در همان شهرستان دانست و ابراز داشت: هر یادمان شهید گمنام برای خودش یک هیئت امنای مستقل و اختصاصی دارد اما جمعی به نیابت از کل شهرستان نیز؛ این نقش را ایفا می‌کنند که در این زمینه شهرها با یکدیگر متفاوت هستند. مثلا در شهر نیشابور نزدیک به ۹ نقطه؛ شهید گمنام در آن تدفین شده است و بر این اساس؛ یک هیئت امنای شهرستانی نیز تشکیل می‌شود که کار هماهنگی هر ۹ هئیت امنای گسترش یافته در شهرستان را بر عهده دارد.

وی تأکید کرد: این هیئت امنا بر بقاع متبرکه شهدای گمنام متمرکز هست؛ چرا که از نظر ما شهدای گمنام امامزادگان جدید شهر و دیارمان و نیز امامزادگان عشق هستند که مزارشان دارالشفای مومنین، مطاف فرشتگان و وعده‌گاه حزب‌الله است.

این مسئول یادآور شد: در مرکز استان؛ دو ماموریت اول و دوم با هم ادغام شده منتهی دفعاتش بیشتر شده است؛ به طوری که قبلا اگر هر سه ماه یک بار جلسه‌ای برگزار می‌شد؛ اخیرا هر ماه یک بار این جلسات برگزار می‌شوند به طوری که نیمی از وقت به مناسبت‌ها اختصاص می‌یابد و نیمی دیگر از وقت به شورای هماهنگی.

در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از زحمات «سید ابوالقاسم نوری» مدیر دفتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در «نیشابور»؛ «اسماعیل قدمگاهی» به عنوان مدیر دفتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در شهرستان جدیدالتاسیس «زبرخان» معرفی و منصوب شد.

انتهای پیام/

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل