به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق، عبور ناوشکن «کورتیس ویلبور» متعلق به نیروی دریایی آمریکا از تنگه تایوان و تحرکات در دریای جنوبی چین، با واکنش مقامهای پکن مواجه شد.
ارتش چین امروز (چهارشنبه) هشدار داد که آمریکا با حرکت دادن کشتیهای جنگی خود در تنگه تایوان و دریای جنوبی چین، صلح و ثبات در منطقه شرق آسیا را تهدید میکند.
بیشتر بخوانید:
۲۸ هواپیمای نظامی چین وارد حریم هوایی تایوان شدند
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، یک سخنگوی فرماندهی جبهه شرقی ارتش چین ضمن محکوم کردن شدید حضور ناوشکن آمریکایی ویلبور در آبهای نزدیک این کشور، گفت: «طرف آمریکایی عامدانه همان حقههای قدیمی را استفاده میکند تا در تنگه تایوان ایجاد مزاحمت و اختلال کند».
وی با بیان اینکه ارتش چین تمام تحرکات کشتیهای جنگی آمریکا را در تنگه تایوان و آبهای جنوبی این کشور به خوبی زیر نظر دارند، اظهار داشت: «[این اقدامات] کاملا نشان داد که ایالات متحده، بزرگترین ایجادکننده خطرات برای امنیت منطقه است و ما قاطعانه با آن مخالفت میکنیم».
ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا امروز در بیانیهای ادعا کرد ناوشکن ویلبور با حرکت در دریای جنوبی چین و نزدیک شدن به جزایر تحت کنترل پکن، «حقوق و آزادی دریانوردی» را اعمال کرده است.
به نوشته رویترز، وزارت دفاع تایوان نیز گفت که این کشتی جنگی آمریکایی هنگام عبور از تنگه تایوان در مسیر جنوبی حرکت کرده و وضعیت منطقه نیز در آن هنگام آرام بوده است.
این اقدام تحریکآمیز ایالات متحده در شرایطی صورت گرفته است پکن، تایوان را بخشی از سرزمین متعلق به چین میداند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی میکند.
آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان عملا در مسیر حمایت از این جزیره است و پکن بارها به این مسئله اعتراض کرده است. این در حالی است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله آمریکا، تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمیشناسند.
اقدام امروز نیروی دریایی ایالات متحده در حالی انجام شده که چند روز پیش دفتر امور تایوان در دولت چین با تاکید بر واکنش جدی پکن به هرگونه تبانی کشورهای غربی در مسئله تایوان، گفت چین هرگز دخالت نیروهای خارجی در این موضوع را تحمل نمیکند.
ارتش چین ضمن محکوم کردن عبور تنشزای کشتیهای جنگی آمریکایی از تنگه تایوان، واشنگتن را بزرگترین عامل خطرآفرین در منطقه شرق آسیا توصیف کرد.
منبع خبر