نماد سایت مجاهدت

پیشرفت‌های نشر گستردگی دارد/ دفاع مقدس موجب خلق ادبیات جدیدی شده است

پیشرفت‌های نشر گستردگی دارد/ دفاع مقدس موجب خلق ادبیات جدیدی شده است


«مجدالدین معلمی» مدیرعامل بنیاد کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، به پیشرفت‌های ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره کرد و با بیان اینکه این پیشرفت‌ها نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: ادبیات انقلاب و دفاع مقدس در جریان کشور یک ادبیات جدید خلق کرده و افراد جدیدی را به حوزه کتاب و کتابخوانی اضافه کرده است که جزو برکات حوزه کتاب و کتابخوانی است.

وی به معرفی برخی از تازه‌های نشر حوزه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس پرداخت و گفت: کتاب‌های «برده سور» نوشته «کیانوش گلزار راغب» توسط نشر «سوره مهر» کتاب خوبی است؛ کتاب «پاییز آمد» نیز یکی از دیگر از آثار گرانبهای حوزه دفاع مقدس به کوشش گلستان جعفریان است و در این زمینه انتشارات راه یار کتاب‌های منتشر کرده است.

مدیرعامل بنیاد کتاب نمایشگاه کتاب جشن اهالی کتاب است، افزود: دور هم بودن اهالی کتاب در نمایشگاه تهران زمینه‌هایی را ایجاد می‌کند تا نسبت به پیشرفت‌های حوزه کتاب در یک فضای جمعی اطلاعات کسب شود و با رصد درست از کل فضا ببینید که پیشرفت‌ها، تمرکزهای علمی و فرهنگی علاقمندان حوزه کتاب و قلم به چه سمتی می‌رود.

معلمی ویژگی‌های نمایشگاه کتاب تهران را تشریح کرد و با تاکید براینکه نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاه کتاب خانوادگی است، گفت: همه نمایشگاه‌های کتاب جهان آرزو دارند که مردم به صورت عمومی از آن استفاده کنند این اتفاق به صورت ویژه در نمایشگاه کتاب تهران وجود دارد و نباید این هویت دچار خدشه شود. ما طی برگزاری نمایشگاه کتاب هر روز حجم زیادی از افراد را مشاهده می‌کنیم که از اقشار مختلف جامعه هستند و این یک ویژگی خاص برای نمایشگاه کتاب تهران است که عمومی است و همه سلایق از آن استفاده و استقبال می‌کنند.

مدیرعامل بنیاد کتاب، حفظ جنبه‌های عمومی نمایشگاه کتاب تهران را ضروری دانست و ادامه داد: امیدوارم نمایشگاه کتاب عمومی بماند و شخصاً مخالف و منتقد برگزاری همزمان بخش نمایشگاه مجازی با نمایشگاه فیزیکی هستم؛ برگزاری بخش مجازی نمایشگاه در هر زمان دیگری امکان پذیر است و مسولین نمایشگاه نباید دست به اقداماتی بزنند که این رویدار فرهنگی جمعی بزرگ را متاثر کند چراکه برگزاری بخش مجازی حتماً موجب عدم حضور افرادی در نمایشگاه خواهد شد و این زمینه کم رونق‌تر شدن نمایشگاه خواهد بود. فکر می‌کنم اگر نمایشگاه مجازی پس از نمایشگاه فیزیکی برگزار می‌شد بهتر بود و به تقویت نمایشگاه فیزیکی کمک می‌کرد.

معلمی، تنوع سلایق و افکار در نمایشگاه کتاب تهران را از دیگر ویژگی‌های این رویداد دانست و تصریح کرد: نمایشگاه کتاب متنوع است و عدم حضور برخی ناشران به دلیل هزینه‌های بالا در تامین غرفه و مسائل مالی جانبی است و این عاملی می‌شود تا ناشر از طریق مجازی مبادرت به فروش کتاب و آثار خود کند. البته که نمایشگاه مجازی کار خوبی است که صورت می‌گیرد چرا که در راستای عدالت فرهنگی است و این امکان را فراهم می‌کند تا مخاطبین در شهرستان‌ها و دیگر نقاط برای خرید کتاب اقدام کنند اما لازم نیست همزمان با نمایشگاه حضوری باشد.

وی درباره اضافه شدن تعدادی از کتابفروشی‌ها به نمایشگاه گفت: کتابفروش‌ها در طول سال تلاش می‌کنند تا ارتباط مردم با کتاب را حفظ کنند لذا محل اتصال ناشر و مردم، کتابفروشی است. ناشر کتاب را چاپ می‌کند و در اختیار پخش قرار می‌دهد و در نهایت کتابفروش کتاب را در اختیار مردم قرار می‌دهند که اضافه شدن آن‌ها کمک مهمی به زنجیره نشر خواهد بود.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

انتعهای پیام/ 121

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل