ایرج ایزدپناه سوم اردیبهشت ۱۳۳۵ در کرمان متولّد شد. دوران کودکی را همانجا گذراند و سپس همراه خانواده به تهران آمد. ایرج از همان کودکی و حتّی قبل از مدرسه، علاقۀ فراوان به اقامۀ نماز و خواندن قرآن داشت و به خاطر علاقه به نماز، همراه پدرش در نمازهای جماعت شرکت میکرد. دانش آموز ممتاز دبیرستان بود که فعالیت سیاسی را آغاز کرد.
پس از اخذ دیپلم و شرکت در کنکور، در دانشکده زبانهای خارجه مشغول ادامۀ تحصیل شد. مدّت اندکی از حضور او در دانشکدۀ زبانهای خارجه گذشته بود که به دلیل فضای حاکم بر دانشکده (که موافق روحیه و طرز فکر او نبود) آنجا را ترک کرد و به انستیتو شیراز منتقل شد. در این هنگام کارهای علمی و فرهنگی خود را نیز گسترش داد و به ترجمۀ مقالات و انتشار آن در مجلۀ دانشمند پرداخت.
با توجّه به علاقۀ فراوانش به درس، در سال ۱۳۵۶ و در ایام اوج گیری انقلاب شکوهمند به رهبری امام خمینی (ره) مجدّداً در کنکور شرکت کرد و در رشتۀ فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران قبول شد. ایرج در آن زمان تمام وجودش را وقف انقلاب و رهبری کرده بود و از شرکت در تظاهرات هم غفلت نمیکرد. تا اینکه انقلاب به پیروزی رسید. بعد از پیروزی انقلاب، او جلسات متعدّدی در مسجد محل زندگی شان میگذاشت که زمینه حرکت انقلابی بسیاری از مردم در آن محلّه شد.
ایرج از قدرت برنامه ریزی فوق العادهای برخوردار بود و توانست با تشکیل «کانون فرهنگی آینده سازان» طیف وسیعی را پوشش دهد. از جمله فعالیتهای او میتوان به شرکت فعال در انقلاب فرهنگی و همکاری با جهاد دانشگاهی و جهاد سازندگی، معلمی در مقطع راهنمایی آموزش و پرورش منطقه ۲ تهران و خبرنگاری روزنامه اطّلاعات» اشاره کرد. تا سال سوم دانشگاه ادامۀ تحصیل داده بود که به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز درآمد. با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، ایرج ایزدپناه به جبهۀ سوسنگرد رفت. او در جبهه از هیچ کاری دریغ نمیکرد و همین روحیه باعث شد تا در عملیاتی نصر در کنار یاران سید حسین علم الهدی به جنگ با دشمن بعثی برود تا اینکه در جریان این عملیات به شهادت رسید.
پیکر او در قطعه ۲۴ گلزار شهدای بهشت زهرا (س) تهران به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/ 141
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است