به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: در آستانه ماه رمضان هستیم و امیدواریم از این ماه مبارک همه ما بتوانیم استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در زمینه کرونا متاسفانه سه موج را پشت سر گذاشتیم، افزود: از ماه اسفند تمام تلاشهای ما بر این بود که وارد موج چهارم نشویم اما امروز متاسفانه وارد موج چهارم شدیم و در این موج چهارم عوامل متعددی دست به دست هم داده است.
مهمترین عامل موج چهارم «کرونا» ورود ویروس انگلیسی از عراق بود
رئیس جمهور تاکید کرد: اولین عامل ورود ویروس انگلیسی از عراق بود. این بالاترین و اولین عامل بود، اگر از مرز خوزستان و ایلام، ویروس انگلیسی وارد این استانها و سپس وارد استان های مجاور و بعد وارد بقیه استانها نمیشد، حتما ما امروز این موضوع را نداشتیم.
روحانی عامل دوم بروز موج جدید کرونا را ترددها و تجمعات فراوان در شب عید مخصوصا در هفته قبل از عید نوروز، عمدتا خرید و فروشها، بازار و دستفروشها و تجمعات مردم در محل کسب و کار عنوان کرد و گفت: عامل سوم خود مراسم عید نوروز است.
ببینید:
فیلم/ واکنش روحانی به اظهارات حریرچی
وی اضافه کرد: ضمن این که این مراسم از لحاظ ملی و حتی از لحاظ دینی صله رحم و کینه ها را زدودن است، مراسم بسیار خوبی است اما امسال به دلیل کرونا، دید و بازدیدهای فروان و بدون مراعات انجام گرفت، گزارش ها می گوید اکثر مردم ماسک میزدند ولی برای خوردن شیرینی یا میوه ماسکها کنار می رفت و یک فرد مبتلا، بقیه را مبتلا میکرد.
رئیس جمهور علت چهارم را برگزاری عروسی های فروان در ماه رجب و شعبان دانست و اظهار داشت: آنها هم متاسفانه مراعات نکردند. گاهی خود آدم باید مراعات کند و ترددها را در حد ضرورت انجام دهد. وقتی عروسی دعوت می کنند، افراد مجبور هستند شرکت کنند و اصل دعوت اشکال دارد.
روحانی عامل بعدی را سفرها بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی عنوان کرد و اظهار داشت: از قبل اعلام کردیم سفر در مناطق قرمز و نارنجی ممنوع است متاسفانه مراعات نشد؛ اما اگر در مناطق زرد و آبی هم سفر انجام میشد همه پروتکلها باید مراعات میشد.
مصوبات ستاد کرونا روی کاغذ نماند
وی تاکید کرد: همه آنهایی که مکلف هستند مصوبات ستاد را اجرا کنند اعم از ارگان ها و بخشهای مختلف از آنها خواهش میکنیم، با تمام توان به صحنه بیایند. وقتی برای مناطق قرمز و نارنجی مقررات مشخص کردیم، اگر آن مقررات روی کاغذ بماند و دستورالعملها اجرا نشود، خاصیتی ندارد.
رئیس جمهور بیان کرد: یکی از مشکلات که ما در همین ایام عید با آن مواجه بودیم، این بود که افراد مبتلا با تست مثبت به دید و بازدید عید و مسافرت رفتند و این یک تخلف خیلی بزرگ است.
روحانی با تاکید بر لزوم برخورد شدید با متخلفانی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمی کنند، اظهار داشت: اگر تست یک فرد مثبت است و قرنطینه را مراعات نمی کند و در خانه یا بیمارستان که موظف است بماند، نمی ماند باید برخورد شدیدی صورت گیرد. در این زمینه ها گاهی در برخی جاها خوب مراعات شد اما برخی جاها هم مراعات نشده است.
رعایت پروتکل ها ۵۶ درصد بوده است
وی تصریح کرد: اگر مردم بالای ۹۰ درصد دستورالعمل ها را مراعات کردند، دیگر موج ایجاد نمیشود و خطر خیلی کم، ما را تهدید میکند اما اگر مراعات پروتکلها به ۵۰ و ۶۰ درصد رسید خطر در کمین است، حتی اگر ویروس انگلیسی نباشد یا عید هم نباشد ما باید پروتکلها را کامل رعایت کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز آمار و ارقام به ما نشان داد که پروتکلها به طور متوسط ۵۶ درصد مراعات می شود، افزود: معلوم است که ۵۶ درصد، ما را مبتلا و گرفتار میکند و این گرفتاری و ابتلا برای همه است.
روحانی با بیان اینکه امروز کادر درمان خسته است، گفت: جامعه ما هم خسته است و یک سال و نیم است گفتیم فرزندش مدرسه و جوانش، دانشگاه نرود. بسیاری از کسب و کارها را تعطیل کردیم؛ همه خسته هستند و در خستگی تصمیم گیری کمی سخت است و ناچار به تصمیم گیری محتاطانه هستیم. اما در عین حال چاره ای برای ما وجود ندارد.
وی گفت: اگر میگوییم از امروز تا ۱۰ روز همه محدودیت ها با شدت اعمال شود، می فهمیم اعمال کردن در این خستگی جامعه کار سختی است اما چاره دومی وجود ندارد و به عبارتی راه دومی پیش روی ما نیست و باید همه پروتکل ها را مراعات کنیم.
رئیس جمهور افزود: ممکن است کسی بگوید خوب بود شما مرزها، فرودگاه ها یا همه بخش ها را آنچنان محکم می گرفتید که ویروس انگلیسی وارد نشود؛ آیا کسی توانست این کار را بکند؟ همه کشورهای اروپایی که مرزها و پروازهای خود را بستند آیا مصون ماندند؟ اصلا این داستان، داستانی است که میتوان برای آن تاخیر انداخت. اما اینکه بگوییم ۱۰۰% مرز را جوری می بندیم که این ویروس وارد نشود امکان پذیر نیست.
روحانی خاطرنشان کرد: علت این که میگویم این ماجرا پاندمی است، این است که یعنی تا دنیا نتواند با هم مبارزه کند، موضوع کرونا حل نمی شود. این اشتباه است که برخی کشورها مانند غربی ها همه چیز را برای خودشان میخواهند و می گویند بقیه کشورها آلوده باشند و اینکه نمی خواهد به آنها دارو و واکسن بدهند، خطای بزرگی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر ۵ کشور هم از ویروس مصون باشند و کشورهای اطراف از این پاندمی نجات نیافته باشند آن ها هم مجدد گرفتار میشوند. این مسأله ای است که همه دنیا باید دست به دست هم دهند و با این مسأله مقابله و مبارزه کنند تا به نقطه ای برسیم که اطمینان حاصل شود.
رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از راه های رسیدن به این نقطه اطمینان، واکسن است،اظهار داشت: اگر واکسن به اندازه کافی تولید شود و واکسیناسیون انجام گیرد، شاید مقدار زیادی از مشکلات برطرف شود. البته نمیتوان گفت صد در صد از بین می رود. ممکن است واکسیناسیون انجام گیرد و یک ویروس مُتاسیون یافته در حدی باشد که بعد از چند ماه، واکسن روی آن تاثیر بگذارد.
روحانی با بیان اینکه واکسن بی تردید هم در ابتلا و هم در مرگ و میر ، تاثیر گذار است، گفت: تأثیرگذاری واکسن در مرگ و میر بیشتر است. ممکن است کشوری واکسن بزند و قرمز شود اما مرگ و میرش کاهش یابد. ما باید با تمام توان، واکسن خارجی را وارد کنیم تا واکسن داخلی به بازار بیاید.
منبع خبر