نماد سایت مجاهدت

اردوغان: شاید سوئد را شوکه کردیم

اردوغان: شاید سوئد را شوکه کردیم



اردوغان می گوید ترکیه ممکن است درباره پیشنهاد فنلاند در ناتو تصمیمی بگیرد که سوئد را شوکه کند.

به گزارش مجاهدت از مشرق به نقل از اسپوتنیک، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه روز یکشنبه گفت که ممکن است آنکارا در مورد عضویت احتمالی فنلاند در ناتو تصمیم «متفاوتی» بگیرد و شاید این تصمیم سوئد را شوکه کند.

اردوغان در این ارتباط گفت: «در صورت لزوم، ممکن است پیام دیگری (پاسخ) در مورد عضویت فنلاند ارائه کنیم که متفاوت از پیام ما به سوئد باشد.»

اردوغان در نشستی با جوانان در شهر بیلجیک گفت، وقتی پیام متفاوتی در مورد فنلاند بدهیم، سوئد قطعاً شوکه خواهد شد.

در ۱۸ مه ۲۰۲۲ و پس از آغاز جنگ در اوکراین، دو کشور سوئد و فنلاند درخواست عضویت در ناتو را به کشورهای این پیام نظامی دفاعی ارائه دادند و به دهه‌ها سیاست بی‌طرفی خود پایان دادند. ب این حال عضویت اعضای جدید در ناتو مستلزم تائید از سوی همه اعضای این سازمان نظامی است و تا کنون ترکیه و مجارستان عضویت سوئد و فنلاند را در ناتو تائید نکرده اند.

از سوی دیگر، «اوسکار استرنستروم» (Oscar Stenström) نماینده سوئد در مذاکرات پیوستن این کشور به ناتو روز یکشنبه اعلام کرد که نمی داند این رایزنی ها با ترکیه در چه زمانی ازسرگرفته خواهد شد.

نماینده سوئد در مذاکرات پیوستن این کشور به ناتو در این باره گفت: من امیدوارم که هفته آینده (به وقت محلی) تماس تلفنی با همتایان (ترکیه ای) خود داشته باشم؛ اما اینکه چه زمانی می توانیم به صورت حضوری دیدار کنیم، مشخص نیست.

این در حالیست که «توبیاس بیلستروم» (Tobias Billstrom) وزیر خارجه سوئد روز شنبه در مصاحبه با روزنامه «Expressen» اعلام کرد که پیوستن کشورش به ناتو به دلیل اقداماتی که با سوزاندن قرآن انجام شده، به حالت تعلیق درآمده است.

به گزارش مجاهدت از روزنامه دِیلی صباح، وزیر امور خارجه سوئد در عین حال ابراز امیدواری کرد که در اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در ماه ژوئیه توافقاتی با ترکیه حاصل شود.

خبرگزاری اسپوتنیک هفته پیش به نقل از منابع آگاه گزارش داد که مذاکرات میان کشورهای ترکیه، سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو به تعویق افتاده است.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، مذاکرات مذکور به درخواست آنکارا تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است.

اسپوتنیک ادامه داد که تعویق این رایزنی ها به مدت نامعلومی رخ داده است.

پِکا هاویستو، وزیر خارجه فنلاند هم پیشتر با اشاره به مشکلات و دشواری های اخیر سوئد در جلب رضایت و تایید ترکیه برای پیوستن استکهلم به ناتو، گفت که شاید فنلاند وادار به اقدام انفرادی شود.

هاویستو گفت که هلسینکی و استکهلم سال گذشته درخواست خود را برای پیوستن به ناتو مطرح کردند و ترجیح می دادند تا این فرآیند را در کنار یکدیگر کامل کنند؛ اما با توجه به روابط رو به وخامت سوئد با ترکیه، شاید هلسینکی راهش را از استکهلم جدا کند.

وی همچنین اضافه کرد که در صورت طولانی شدن پذیرش سوئد از سوی آنکارا، دولت فنلاند «شرایط را دوباره ارزیابی» خواهد کرد. به گفته وی، دولت فنلاند تا پیش از انتخابات عمومی ترکیه که ماه می برگزار می شود، انتظار هیچگونه پیشرفتی در روند الحاق سوئد به ناتو را ندارد.

هاویستو گفته است که مذاکرات سه جانبه فنلاند، سوئد و ترکیه شاید چندین هفته «متوقف» شود. او هفته گذشته هم از ایده مجزا کردن درخواست دو کشور صحبت کرده بود.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در ماه های پیش اعلام کرده بود که پس از آنکه استکهلم به اعتراضات ضدترکیه که با به آتش کشیدن قرآن همراه شد، دولت وی از پیشنهاد پیوستن سوئد به ناتو حمایت نخواهد کرد.

در تظاهرات اخیر که با مجوز مقامات سوئد در استکهلم برگزار شد، راسموس پالودان، قانونگذار دانمارکی- سوئدی که بارها اقدام به هتک حرمت قرآن کرده بود، یک نسخه از کتاب مقدس مسلمانان را به آتش کشید.

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل