یک مطالعه جدید نشان میدهد که بیماری کبد چرب ممکن است منجر به الگوهای خواب منقطع شود و استراحت خوب را از فرد بیمار سلب کند.
به گزارش مجاهدت از مشرق، محققان دریافتند این افراد در شب زیاد از خواب بیدار میشوند و سپس مدت بیشتری بیدار میماندند تا خوابشان ببرد. این بیماران همچنین گزارش دادند که مدت زمان بیشتری طول میکشد تا به خواب بروند.
«سوفیا شافر»، محقق ارشد و فوق دکتری در مرکز بیماریهای گوارشی و کبدی دانشگاه بازل در سوئیس، گفت: «کسانی که بیماری کبد چرب داشتند، به دلیل بیدار شدنهای مکرر و افزایش مدت بیداری، خواب شبانه شأن منقطع و تکه تکه بود.»
بیماری کبد چرب، زمانی رخ میدهد که چربی در کبد فرد جمع شود. معمولاً با چاقی یا دیابت نوع ۲ مرتبط است و میتواند منجر به التهاب، زخم و نارسایی کبد شود.
به گفته محققان، بیماری کبد چرب در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از بزرگسالان را تحت تأثیر قرار میدهد و انتظار میرود تا سال ۲۰۴۰ بیش از ۵۵ درصد به این بیماری مبتلا باشند.
به گفته محققان، مطالعات قبلی نشان داده است که بیماری کبد چرب ممکن است چرخه خواب فرد را مختل کند.
برای این مطالعه، دانشمندان به دنبال جمعآوری دادههای عینی با پوشیدن مانیتورهای مچ دستی بودند که الگوهای خواب آنها را ردیابی میکرد.
محققان ۴۶ زن و مرد بالغ مبتلا به بیماری کبد چرب و همچنین ۸ بیمار دیگر را که به بیماری کبد مرتبط با الکل مبتلا بودند، انتخاب کردند. همه بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب چاق بودند و ۸۰ درصد مبتلا به سندرم متابولیک بودند- ترکیبی از چاقی، پیش دیابت و سطوح بالای تری گلیسیرید.
محققان دریافتند افراد مبتلا به بیماری کبد چرب ۵۵ درصد بیشتر از افراد سالم در شب بیدار میشوند و ۱۱۳ درصد بیشتر خوابیدن شأن طول میکشد.
افراد مبتلا به بیماری کبد چرب نیز در طول روز بیشتر و بیشتر میخوابند.
علیرغم ارتباط بالقوه، محققان نمیتوانند بگویند که آیا بیماری کبد چرب واقعاً باعث خواب ضعیف میشود یا بالعکس.
شافر در یک نشریه خبری گفت: «مکانیسم اساسی احتمالاً شامل ژنتیک، عوامل محیطی و فعالسازی پاسخهای ایمنی است که در نهایت ناشی از چاقی و سندرم متابولیک است».
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است