نماد سایت مجاهدت

دعوت از آزادگان برای صحت بخشی به خاطرات اسرا

دعوت از آزادگان برای صحت بخشی به خاطرات اسرا


به گزارش مجاهدت از گروه سایر رسانه‌های دفاع‎پرس، آزاده عبدالکریم مازندرانی در سال ۱۳۴۵ در گرگان به دنیا آمد. وی صبح روز ۱۲ اسفند ۱۳۶۵ با دو بسیجی دیگر، که در محاصره یک گردان تانک و نفرات پیاده قرار داشتند، در‌حالی‌که دو هم‌رزمش به شهادت رسیده بودند و خود نیز به سختی مجروح بود، به اسارت دشمن درآمد. این آزاده پس از تحمل سال‌ها شکنجه در زندان‌های تاریک و مخوف رژیم بعث عراق سرانجام در ۲۳ شهریور سال ۶۹ به وطن بازگشت.

آزاده عبدالکریم مازندرانی در گفت‌وگویی در رابطه با اثر خود یعنی کتاب «پنج خطی» گفت: نشر خاطرات آزادگان یک وظیفه است. نشر حوادثی که مربوط به جبهه‌ی پایداری و فداکاری است و رنج‌های که برای حفظ اسلام و دفاع از انسانیت صورت گرفته در هر جبهه‌ی تاثیر گذار است. من چندین سال از عمرم را در اسارت سپری کرده‌ام، در آن زمان شاهد حوادث و فداکاری‌هایی بودم که باعث شد بپندارم دانستن این حوادث برای مردم مفید است و بر افکار و اعتقادات آن‌ها بی تاثیر نیست.

وی گفت: موسسه پیام آزادگان بعد از تأسیس قسمت پژوهشی توسط خانم فرزانه قلعه قوند فضای بهتری را برای نشر کتاب‌های جدید فراهم آورد و به همین دلیل کتابم را برای چاپ به موسسه پیام آزادگان سپردم، زیرا توانایی و ظرفیت این کار را در آنجا دیدم.

مازندرانی در خصوص علت برگزیدن نام پنج خطی و سبک نگارش آن گفت: من شکل خاصی از کار انتخاب کرده‌ام که به کوتاه نویسی معروف است. نام پنج خطی در عنوان کتاب به این خاطر است که من ابتدا خاطراتم را در قالب وضعیت واتساپ به اشتراک می‌گذاشتم. این خاطرات که در حد چند خط بودند مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و، چون در عین کوتاه بودن یک مفهوم یا اتفاق را کامل بیان می‌کرد برای مخاطب جذاب بود و با کمک خانم قلعه‌قوند این استوری‌ها و خاطرات را جمع آوری کردم تا به کتابی تبدیل شد با نام پنج خطی.

این نویسنده خوش قلم با ذکر این موضوع که مردم شناخت دقیقی از اسارت ندارند گفت: گرچه کتاب‌های مفید زیادی در زمینه‌ی اسارت نوشته شده، اما گاهاً به دلیل طولانی بودن، حوادث در بین آن‌ها گم می‌شود و گا‌ها بعضی از نویسندگان با اغراق و جای دادن عقیده به جای عمل باعث دور شدن مخاطب می‌شدند. من سعی کرده‌ام حقایق را با کلمات روان‌تر و به زبان ساده‌تر به مخاطبان منتقل کنم و بیشتر واقعیت‌ها بیان شود تا مخاطب خودش قضاوت کند. در این کتاب سعی کرده‌ام مسائل اعتقادی و زندگی عادی یک اسیر را بیان کنم و داستان اسارت را آن طور که بوده به علاقه‌مندان منتقل کنم.

این آزاده دفاع مقدس افزود: همه‌ی حوادث اسارت در این کتاب نیامده و تنها بخشی از آن بیان شده است چرا که روایت اسارت روایتی است نامحدود.

عبدالکریم مازندرانی در پایان گفت: برای صحت نوشته‌های خود با همکاری گروهی از آزادگان کانالی را ایجاد کردیم تا چنانچه یک نفر داستان یا روایتی را از اسارت بیان می‌کند و تمام جزئیات را به یاد ندارد بقیه در تکمیل حوادث آن روز کمک کنند.

انتهای پیام/ 161

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل