مجاهدت

قطع برق فرصت خوبی برای مذاکره با آمریکا است! / محسن هاشمی: چرا پزشکیان به وعده‌های خود عمل نمی‌کند؟



اصلاح‌طلبان به دنبل تقلیل ماجرای ناترازی به آلودگی و سوء استفاده از آن به سود نرمال سازی خارجی هستند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*********

سخنگوی دولت ۳ روز پیش در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ” «شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همین رو به دستور رئیس جمهور مازوت سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژه ای دارند، متوقف می‌شود. می‌توان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد.»

ابتدا به‌نظر می‌رسید این اعلام سخنگوی دولت، یک پیشنهاد و طرح است، اما امروز مشخص شد که این تصمیم جدید دولت برای اعمال خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده بوده است. موضوع قطع برق سوژه جالبی برای رسانه‌های اصلاح‌طلب است که هر کدام به شیوه‌ای از آن برای مقاصد سیاسی خاص استفاده کنند، حتی مذاکره با آمریکا!

روزنامه هم‌میهن ارگان خبر اصلاح‌طلبان ساختاری ناترازی انرژی را بهانه‌ای برای مذاکره با ترامپ کرده و نوشته است:

اکنون دولت پزشکیان به‌درستی پذیرفته که مشکل وجود دارد و جدی هم هست. لذا دستور به حذف مصرف سوخت مازوت داده است. طبیعی است که نتیجه آن نیز قطع برق خواهد بود. از سوی دیگر، دستور قاطع و سریع به رفع موانع سرمایه‌گذاری در صنعت برق داده شده است.

هم‌میهن در ادامه با دادن گرای مذاکره در برابر حل مشکل ناترازی نوشته است:

آقای ظریف به‌عنوان معاون راهبردی دولت خطاب به ترامپ و نقد سیاست او در برابر ایران گفت که محصول خروج او از برجام رسیدن ایران به غنی‌سازی ۶۰درصد بود. شاید از این نظر سیاست ترامپ بر حسب آنچه که مدعی دنبالش است، شکست خورده محسوب می‌شود. ولی در نقطه مقابل، تحریم‌های او کلیت روند اقتصاد و جامعه ایران را تغییر داد. طبیعی است که در این معادله ما باید به زیان‌هایی که خودمان متحمل می‌شویم، بیشتر توجه کنیم. البته این به معنای پذیرش اراده طرف مقابل نیست که زیان آن نامحدود است؛ ولی بازی سیاست صفر و یک نیست و همیشه راهی برای رسیدن به میانه وجود دارد.

این روزنامه اصلاح‌طلب افزوده است:

بنابراین، تذکر دادن به ترامپ درست است و درعین‌حال، خودمان هم باید ملاحظه منافع ایران و مردم را بنماییم که قطعاً این مسئله مورد نظر آقای ظریف هم بوده است.

قطع برق فرصت خوبی برای مذاکره با آمریکا است! / محسن هاشمی: چرا پزشکیان به وعده‌های خود عمل نمی‌کند؟

روزنامه اعتماد دیگر رسانه اصلاح‌طلب نیز به استقبال خاموشی‌ها رفته است، این واکنش مثبت اما عجیب را باید با دورانی مقایسه کرد که جریان چپ نارسایی‌های کوچک را نیز بزرگنمایی می‌کردند! این روزنامه می‌نویسد:

برای کم کردن خاموشی‌ها باید چند درجه‌ هوای خانه را کاهش بدهیم و گاز و برق کمتری مصرف کنیم. دمای خانه‌ها و ادارات را باید کنترل و انرژی کمتری در اتاق کار مصرف کنیم. کمی هم مشکل به دلیل ارزانی شدید و یارانه‌ای است که پرداخت می‌شود. به هر حال از شنبه مازوت‌سوزی متوقف می‌شود. این تصمیم عادلانه است؛ چراکه سلامتی مردم در این مناطق حفظ می‌شود. قرار نیست تعدادی بمیرند تا ما برق داشته باشیم!

در حالی اصلاح‌طلبان به دنبل تقلیل ماجرای ناترازی به آلودگی و سوء استفاده از آن به سود نرمال سازی خارجی هستند که این تصمیم در پی کاهش سطح ذخایر سوخت مایع نیروگاهی و عدم‌توانایی دولت برای تأمین گازوئیل موردنیاز نیروگاه‌ها گرفته شده است، اما ظاهراً به تصمیم رئیس‌جمهوری‌ برای جلوگیری از مازوت‌سوزی در سه نیروگاه بخاری ربط داده شده است.

همچنین خالی بودن مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها را (که بیش از ۶۰درصد خالی است) می‌توان دلیل اصلی اعمال خاموشی‌های بخش خانگی در پاییز و زمستان امسال دانست و سؤال اینجاست؛ آیا تأمین گازوئیل موردنیاز نیروگاه‌ها برای دولت آن‌چنان غیرممکن بود که تصمیم به قطع برق خانگی گرفته شد؟

پس از خاموشی‌هایی که در چند سال اخیر کشورمان را درگیر خود کرد و نارضایتی مردم را به دنبال داشت، دولت شهید رئیسی تمام همت خود را بکار گرفت تا ضمن برطرف‌ کردن مشکلات، روند تأمین پایدار برق را بهبود بخشد. این موضوع موجب شد تا در بهار و تابستان امسال با وجود گرمای بی‌سابقه‌ی دما و رکورد افزایش مصرف برق، شاهد قطعی‌های مداوم و گسترده مانند سال‌های قبل نباشیم.

دولت چهاردهم از همان آغاز به کار با مخابره سیگنال‌های ارزی و بیان صریح راهبرد دولت مبنی بر افزایش نرخ ارز، روشن‌کننده موتور تورمی بود که قریب به یقین سال آینده اثرات آن خودنمایی بیشتری خواهد داشت و علت آن چیزی نیست جز بودجه تنظیمی سال ۱۴۰۴ که رویکرد حاکم بر آن منجر به فشار بیشتر بر مردم خواهد شد.

صد روز پس از روی کار آمدن پزشکیان لایه‌هایی از اصلاح‌طلبان سطح جدیدی از تقابل در برابر وفاق را آغاز کرده‌اند، روزنامه سازندگی به نقل از محسن هاشمی نوشته است:

کارگزاران به جناب آقای پزشکیان علاقه‌مند است و او را خوش نیت و راستگو می‌داند و البته وفاق را هم خوب متوجه می‌شود. اما مردم منتظر تصمیمات جدی امیدوارکننده هستند. نباید زمان را به ساده‌انگاری بگذرانیم. لذا جراحی اساسی در سیاست‌های داخلی و خارجی و اقتصاد و فرآیندها و ساختار و برنامه‌ها به سرعت لازم است. می‌دانیم که آنچه باید جراحی شود در حالت بیهوشی نیست و آرام روی تخت جراحی نخوابیده؟

افزایش انقادات اصلاح طلبان به شیوه اعمالی پزشکیان نشان می‌دهد که بسیار هیجانی، منفعل، رویا پرداز، زیاده خواه بود که به سرعت با هرگونه مقاومتی در برابر مطالباتشان ساز عبور را کوک کرده و خود تبدیل به مساله برای دولت مورد حمایت خود می‌شوند.

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

خروج از نسخه موبایل