به گزارش مجاهدت از گروه اخبار داخلی دفاعپرس، اولین همایش رؤسای دانشگاهها و مسؤلان بینالملل دانشگاههای کشور امروز با عنـوان دیپلماسی علمی در سیاست خارجی؛ ظرفیتها و رویکردها به میزبانی وزارت امور خارجه و با حضور حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، محمدصادق خیاطان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، محمدمهدی تهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، معاونین وزرا و مدیران ارشد وزارتخانهها و رؤسای دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم و دانشگاههای علوم پزشکی برگزار شد.
مهمان ویژه این نشست جمیله علمالهدی عضو شورای راهبردی دیپلماسی علمی بود.
در این همایش یک روزه علاوه بر بحث و تبادل نظر درخصوص ظرفیتها، برنامهها، چالشها و محدودیتهای موجود در مسیر همکاری بینالمللی دانشگاههای کشور، بر لزوم همکاریهای مشترک وزارتخانههای مسئول و دانشگاهها با هدف بهکارگیری ظرفیتهای علمی درخور تحسین کشور در راستای تامین منافع ملی مورد تأکید شرکتکنندگان در این همایش قرار گرفت.
در این نشست علمالهدی عضو شورای راهبردی دیپلماسی علم کشور طی سخنانی با اشاره به مزیت نسبی علم در کشورمان که همان همراهی علم و اخلاق است، بر ضرورت همراهی همافزای بدنه سیاسی و علمی کشور تأکید کرد و افزود: با تدوین راهکارهای دقیق و درست میتوان از ظرفیتهای هر دو بخش جهت ارتقای بهرهوری استفاده کرد.
وی همچنین برنامهریزی جهت آیندهنگری در حوزه علم و سرمایهگذاری دراز مدت در این حوزه را خواستار شد.
در بخش دیگر نشست طهرانچی رییس دانشگاه آزاد، خیاطان، زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری و عین الهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نقش دیپلماسی علم در کمک به تصمیم سازی در سیاست، بر تلاش برای رفع محدودیتهای موجود در حوزه دیپلماسی علمی از طریق تسهیل گری تاکید کردند.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه برای توسعه تعاملات علمی و بینالمللی به راهبردها و راهکارهای کارشناسی و تخصصی نیاز است، گفت: وزارت علوم در این خصوص ۱۰ راهکار طراحی کرده است، افزود، برای تحقق هر یک از راهبردهای مذکور نیاز است راهکارهای عملیاتی طراحی و اجرا شود و در مواردی باید قوانین و مقررات لازم تدوین و تصویب شود و یا در مواردی قوانین موجود مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.
طهرانچی با اشاره به ظرفیت علمی و تحقیقاتی گسترده دانشگاه آزاد اسلامی، سهم این دانشگاه در شعب بین الملل و برون مرزی را تبیین کرد.
در ادامه دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری رئیس جمهور با اشاره به نقش موسسات دانش بنیان در توسعه دیپلماسی علم افزود: علم و فناوری زبان مشترک همه در دنیاست و به همین دلیل توجه و تمرکز بر علم و فناوری در دولت سیزدهم به طرز چشمگیری پررنگ شده است و در همین راستا به صورت تخصصی برای همه اجزای علمی کشور از دانشگاهها و نهادها برنامهریزی کرده ایم و امیدواریم در آیندهای نزدیک به نتایج مورد انتظار دست یابیم.
در پایان امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه با اشاره به ایجاد بخش دیپلماسی دانش با حضور نوری وزیر سابق آموزش و پرورش در وزارت خارجه و کوهکن استاد دانشگاه علامه طباطبایی و مشاور دیپلماسی علمی و فناوری وزیر خارجه، امینزاده استاد دانشگاه تهران و مشاور حقوق بینالملل وزیر خارجه از عزم دستگاه دیپلماسی برای توجه بیشتر به دیپلماسی علم خبر داد و افزود: از آنجایی که امروزه با تحول در نظم و نظام بین المللی مواجه هستیم و جهان در حال طی مسیر به سمت ایجاد یک نظام چندجانبه گرایانه است، دولتها در تصمیمگیریهای کلان و حساس به نتایج تحقیقاتی به دست آمده از موسسات پژوهشی و علمی در موضوعات مختلف توجه ویژه دارند.
امیرعبداللهیان همچنین با اشاره به تغییر مفهوم قدرت، قدرت علم و فناوری برتر در جمهوری اسلامی ایران را مایه میاهات و افتخار ملی دانست.
وی افزود: اکنون در فضای بین المللی شاهد اذعان کشورها به قدرت علم و دانش در ایران هستیم.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه امروز مراکز علمی جمهوری اسلامی ایران پرچم علم و فناوری را با اقتدار بالا برده است، سهم دانشگاه آزاد اسلامی را در عرصه بینالمللی مهم خواند و از آمادگی تمام بخشهای وزارت امور خارجه جهت همکاری با نهادها و سازمانهای مربوط جهت توسعه، تسهیل و پیشبرد دیپلماسی علم خبر داد.
انتهای پیام/341
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است